Nieuws

Samsung Miniket VP-MS11

De Miniket VP-MS11 is een goede digitale camera die ook nog wat extra's in zijn mouw heeft zitten.
Samsung toont ons wat er gebeurt wanneer je een digitale fotocamera combineert met een videocamera, een MP3-speler én een dictafoon.

De Miniket VP-MS11 is een 5-megapixel camera met een volledig interne 3x optische zoomlens. Aan de achterzijde zit een 2,5-inch LCD-scherm. Hij meet slechts 70 x 30 x 32 mm en weegt 90 gram. Er zit maar liefst 128 MB intern geheugen in, dat aangevuld wordt met MiniSD-geheugenkaartjes.

De VP-MS11 is geen gadget, maar een volwaardige digitale camera, met alle instelmogelijkheden die we van een consumentencamera verwachten en zelfs een manuele witbalansregeling. Het toestel produceert neutrale kleuren en levert scherpe opnames op. Het zwakste punt is de autofocus, die behoorlijk traag werkt en er nogal eens naast zit. De gevoeligheid is instelbaar tot ISO 400, maar aan die waarde zit er erg veel ruis in het beeld.

De VP-MS11 kan ook videobeelden in VGA-resolutie (640 x 480 pixels) met 30 beelden per seconde vastleggen. Deze worden weggeschreven in MPEG4-formaat. Wanneer u het toestel op een pc aansluit, kunt u het als webcamera gebruiken.

Wie niet graag zonder muziek op pad gaat, kan de Miniket VP-MS11 ook als draagbare muziekspeler gebruiken. Het toestel ondersteunt alleen het MP3-formaat, en u moet de bestanden manueel neerzetten in één van de vier muziekmappen op het interne geheugen of een MiniSD-kaart. De navigatie is minder handig dan op een toegewijde MP3-speler. De meegeleverde oortelefoontjes klinken goed en het toestel levert erg hoge geluidspieken - het is opletten voor gehoorbeschadiging.

U kunt het toestel ook als dictafoon gebruiken; stemopnames worden in WAV-formaat aan 8 kHz opgeslagen en kunnen met de oortelefoontjes beluisterd worden. Samsung pakt ook uit met de mogelijkheid om de Miniket te gebruiken als extern opslagmedium, maar daar is hij natuurlijk in de eerste plaats niet voor bedoeld.
Samsung Miniket VP-MS11
Prijs: 400 euro [augustus 2006]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business