Nieuws

Samsung brengt kinderaccounts naar Bixby

bixby kinderen
Close-up of unrecognizable girl holding mobile phone in front of her face outdoors
Samsung brengt een update naar Bixby, de virtuele assistent op Samsung-toestellen. De update herstelt bugs en voegt ondersteuning voor kinderaccounts toe.

Mensen met een Samsung Galaxy-toestel hebben keuze uit meerdere virtuele assistenten. Ze kunnen niet alleen Google Assistant en Amazon Alexa inzetten om taken uit te voeren, maar kunnen ook Bixby daartoe aansturen. Bixby is de eigen spraakassistent van Samsung, die nu een aantal updates krijgt.

Met de laatste update maakt Samsung de ervaring stabieler en worden een aantal bugs opgelost. Het gaat om versie 3.3.03.2 van de Bixby-app. Wil je van alle nieuwigheden profiteren? Zorg er dan zeker voor dat de app is bijgewerkt.

In de nieuwste versie kunnen ook kinderen met Bixby spreken, al is die functie voorlopig alleen beschikbaar in thuisbasis Korea en de VS. Ouders maken een profiel aan voor hun kind en fungeren meteen als toezichthouder voor dat account. Samsung zegt dat kinderen binnenkort in meer landen toegang krijgen tot de virtuele assistent.

Samsung bracht bovendien ook een update voor de ‘Bixby Wakeup’-app uit. Deze app is te krijgen in de Galaxy Store en zorgt ervoor dat je het scherm kan oplichten door bepaalde woorden uit te spreken – standaard is “Hey Bixby” hoe je van de functie gebruik maakt. Welke veranderingen deze update met zich meebrengt, laat de technologiereus niet weten. Op changelogs hoeven we ons alvast niet te baseren: voor app-updates in de Galaxy Store is die er simpelweg niet.

Je kan de Bixby- en Bixby Wakeup-app downloaden uit de Galaxy Store indien je een Samsung Galaxy-toestel hebt. De nieuwe functie, met ondersteuning voor kinderen, is niet meteen beschikbaar voor onze regio. Toch kan je de applicatie alvast bijwerken. Wanneer kinderen ook in het Nederlands tegen de assistent kunnen spreken, daarover is Samsung redelijk vaag. Gradueel zullen meer en meer landen toegang krijgen tot de nieuwe functie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business