Nieuws

Alexa is voor Amazon verliespost van miljarden

alexa
Amazon maakte dit jaar geen winst met Alexa. Integendeel: zijn spraakassistent zorgde voor 10 miljard dollar verlies bij de shopgigant. 

Volgens Business Insider was het alleszins de bedoeling om met de stemassistent zelf geld te verdienen, en niet zozeer met de slimme speakers op zich. Dat is dus nog niet gelukt, want Alexa heeft bij de onlinereus een put geslagen van 10 miljard dollar. 

Amazon had verwacht dat mensen vaker via Alexa aankopen zouden doen in hun webshops. Op zulke bestellingen zou de winkelketen dan commissie kunnen vragen. Maar door tegenvallende gebruikscijfers, kwamen de verhoopte extra inkomsten er niet. 

Alexa grote verliespost 

Als een gevolg daarvan lijkt de spraakassistent van Amazon geen grote prioriteit meer te krijgen. Sinds 2019 is het ontwikkelingsteam van Alexa niet meer gegroeid. Aangezien Amazon vorige week nog liet weten dat het gaat herstructureren, en wereldwijd 10.000 werknemers wil laten gaan, zouden die ontslagen wel eens bij de Alexa-afdeling kunnen vallen. 

Ondanks de slappe resultaten voor de spraakassistent, gaf topman Andy Jassy toch nog aan dat Amazon vol overgave blijft werken aan Alexa. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business