Nieuws

Deze functies komen binnenkort naar Google Search

Google Discover
De werking van Google Search verandert dagelijks op subtiele wijze. In de toekomst krijgt de zoekmachine ook wat nieuwe functies.

Volgens Danny Sullivan, de PR-verantwoordelijke achter Google Search, wordt de zoekmachine eigenlijk duizenden keren per jaar geüpdatet. Dat gaat vaak over subtiele veranderingen om de zoekervaring van gebruikers te verbeteren. Als iemand bijvoorbeeld naar reviews zoekt, zal Google meer kwalitatief bevonden reviews hoger laten verschijnen. Pagina’s waarvan het ontwerp mobielvriendelijk is, zullen dan weer hoger komen te staan wanneer iemand vanop een smartphone zoekt. Kortom: de werkwijze van de zoekmachine verandert voortdurend door kleine verbeteringen voor de gebruikerservaring.

Binnenkort in Google Search

Af en toe komen ook meer opvallende updates naar de zoekmachine van Google. Multisearch bestaat al in de app. Daarmee kun je een zoekopdracht ingeven met tekst en een beeld tegelijk. Die functie wordt in de toekomst uitgebreid naar “Multisearch near me”. Als je een beeld bij je zoekopdracht voegt en de woorden “near me” erbij zet, dan krijg je als resultaat lokale zaken die het item in kwestie kunnen aanbieden. Dat gaat dan bijvoorbeeld om eetzaken of kledingwinkels.

Sullivan zegt dat Google ook meer wil inzetten op het uitlichten van “echte mensen” in zoekresultaten. De bijhorende functie heet “Discussions and forums”. Door via die weg een zoekopdracht in te geven, krijg je adviserende resultaten van echte mensen. Daar kunnen posts op fora onder vallen, of instructieve video’s.

Het is nog niet geweten wanneer die functies exact beschikbaar zijn en in welke capaciteit. Bij een zoekmachine speelt taal en regio uiteraard ook een rol. Het is dus mogelijk dat deze functies in het Engels of in de VS sneller beschikbaar zijn, dan in het Nederlands en in België.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business