Nieuws

Google Lens beschikbaar vanaf google.com

Google Lens
Google Lens, de visuele zoekmachine van Google, is vanaf nu rechtstreeks beschikbaar op google.com. Wat kan je allemaal zien door die Lens?

Google Lens heeft, sinds het in 2017 aangekondigd werd, een hele geschiedenis achter de rug. In het prille begin was de visuele zoekmachine enkel beschikbaar op Google Pixel-telefoons. Daarna kwam hij achtereenvolgens naar andere Android-smartphones en kwam er een integratie in de Google- en Google Chrome-app, waardoor visueel zoeken ook voor iOS-toestellen beschikbaar werd. Sinds vorig jaar is de zoekmachine ook te gebruiken op de computer via Google Afbeeldingen. Na een reis langs verschillende apps en apparaten verschijnt Google Lens nu ook op de Google homepage, google.com.

Wat zie je door de Google Lens?

Door afbeeldingen te uploaden of naar de zoekbalk op google.com te verslepen, kan een zoekopdracht gestart worden. In Google Lens is het nog steeds mogelijk om de bron van een bepaalde afbeelding te zoeken, zoals dat in Google Images ook al kon. Vanaf de Google-homepage kunnen gebruikers nu op zoek naar visuele matches. Op basis van een foto kan Google Lens je vertellen naar wat je kijkt, of dat nu een bloem, laptop of zelfs een kathedraal is. Het is ook mogelijk om de tekst van een afbeelding te kopiëren en te vertalen. De tijd van het overtypen is dus voorbij.

Dat Google Lens nu naar de Google-homepage komt, toont vooral aan dat het bedrijf sterk wenst in te zetten op hun visuele zoekmachine. De dienst zou in de toekomst dan ook heel wat krachtiger moeten worden. Momenteel werken ze bij Google namelijk aan een uitbreiding voor hun Lens die de capaciteiten van de zoekmachine aanzienlijk vergroot. ‘Scene exploration’ zou ervoor moeten zorgen dat de Lens meerdere objecten én tekst van een panoramische foto kan verwerken. Wat betreft de releasedatum van deze uitbreiding houdt Google echter de lippen stijf op elkaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business