Nieuws

Goedkope 3G iPhone ook in België

Update: Gisteren stond op de Apple.be-website duidelijk te lezen dat de iPhone 3G op 11 juli verschijnt. Een communicatiefout lijkt nu, want de iPhone "wordt in de loop van het jaar in België uitgebracht". Dat zegt Patti Verdoodt, woordvoerster van Mobistar. Verdoodt kon ook niets vertellen over de prijs van de iPhone in ons land. Daar wordt later over gecommuniceerd, luidt het.

Orange (het moederbedrijf van Mobistar) lanceert de iPhone wel op 11 juli in Oostenrijk, Portugal en Zwitserland, even later gevolgd door Frankrijk. "Klanten in België kunnen de iPhone later in het jaar aanschaffen", leest de verklaring verder.
 

De keynote van Steve Jobs op de Worldwide Developers Conference stond (bijna) volledig in het teken van de iPhone. Zoals verwacht maakte de 3G-uitvoering van de iPhone zijn opwachting. Iets meer onverwacht was de belofte dat de iPhone goedkoper zou worden. De Apple-topman bevestigde ook dat er op WWDC gesproken wordt over Snow Leopard, de volgende uitvoering van Mac OS X.

Er werd verwacht dat Jobs op deze editie van WWDC zou praten over de eerder getoonde Software Development Kit voor iPhone. De voorbije maanden liep er een bèta van het programma, een proef die door vele bedrijven werd opgepikt. Ondersteuning voor Exchange en functies als VPN lokten 35 procent van de Fortune 500-bedrijven, pochte Jobs. Ook het Amerikaanse leger experimenteerde met de SDK-kit, die toelaat dat derden eigen applicaties voor de Apple-gsm kunnen schrijven.

Waarna een parade volgde van bedrijven die iPhone-applicaties ontwikkelen, gaande van Sega tot eBay. Goed nieuws voor huidige iPhone-bezitters is dat de firmware-upgrade die Exchange- en MS Office-compatibiliteit brengt en dat ondersteuning voor programma’s van derden gratis zal zijn.

Exchange voor de massa
Phil Schiller, marketingtopman bij Apple, kwam dan weer een nieuw totaalproduct voorstellen: MobileMe. In wezen is dat de opvolger van de betalende .Mac-dienst, nu sterk uitgebreid en in een web 2.0-kleedje gestopt.

Schiller toonde hoe diensten als e-mail, adresboeken en kalenders over en op alle toestellen via MobileMe toegankelijk zijn. Pc-gebruikers blijven niet in de kou staan, want de dienst synchroniseert ook met Outlook onder Windows. Er is ook een online fotoboek dat heel sterk op iPhoto lijkt maar functioneert in de browser. Op me.com is de ingang tot een uitgebreide mailcliënt.

iPhone voor 199 dollar
Hoogtepunt van de avond was dan de 3G iPhone waar Apple-liefhebbers zo halsuitreikend naar uitkijken. De nieuwe iPhone lijkt op zijn voorganger maar heeft afgerondere hoeken. Jobs toonde een zwart model, maar er komt ook een wit. Onder motorkap dus de nodige elektronica om met 3G-netwerken te verbinden en een gps/a-ontvanger.

Jobs benadrukte ook dat Apple de gsm-markt echt wil veroveren. Een lagere prijs is daarbij cruciaal. Daarom zal de 3G iPhone ‘wereldwijd’ 199 dollar kosten voor de 8 GB-versie, 299 dollar voor uitvoering met 16 GB.

Wereldwijd moet hier ook zeer letterlijk geïnterpreteerd worden. Volgens Jobs wordt de 3G iPhone op korte termijn in zeventig landen gelanceerd. In België wordt de 3G iPhone op 11 juli gelanceerd. Over prijzen is nog niets bekend.

 

businessebayitprofessionaljobsmac os xnieuwssnow leopardtypepad

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals