SAS spint garen uit financiële crisis

 

Ondanks de financiële crisis blijven de omzetcijfers van SAS, specialist in business analytics, gestaag toenemen. Ondanks, of misschien net dankzij de crisis? Zo trekt SAS helemaal de kaart van software voor risk management, die onder meer kredietrisico’s voor banken moet helpen beperken.

Het geheel past in een pakket van software rond compliance, governance en risk management die het Amerikaanse bedrijf voorstelde op een ‘business leadership’ congres dat het deze week organiseert. Het gaat onder meer om een bedrijfsbreed platform dat risicogerelateerde data opvolgt, verzamelt en analyseert. Zo gebruikt Wescom Credit Union, een van de grootste kredietverschaffers van de VS, de software nu al om hun kredietrisicoprogramma te verfijnen. De toepassingen helpen dan onder meer om risico’s van niet solvabele klanten in te schatten en te voorspellen.

Risk management is in IT een van de domeinen waar bedrijven, en financiële instellingen voorop, steeds meer in (moeten) investeren. SAS staaft dat met een studie die het door Economist Intelligence Unit liet uitvoeren. Uit de resultaten bleek dat slechts één derde van de ruim 300 gecontacteerde financiële instellingen oordeelt dat hun huidige systemen voor risk management vandaag toereikend zijn.

SPSS
Ook al gaat het hier maar om één van de groeidomeinen voor SAS, dat onlangs voor de omzet van 2008 recordcijfers voorstelde. Maar ook SPSS, een van de grote concurrenten van SAS, presenteerde gisteren kwartaalcijfers die naar eigen zeggen binnen de verwachtingen vielen. Hoewel de omzet bij SPSS wel daalde, kon het bedrijf door kostenreducties toch een operationele recordwinst voorleggen.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business