Koning Albert bezoekt Google en Microsoft

Koning Albert II zal op 16 juni een bezoekje brengen aan projecten van Google en Microsoft in Wallonië. Dat meldt de website van het koningshuis.

In de voormiddag zal Albert een kijkje nemen in Googles Europese datacentrum, dat in Saint-Ghislain nabij Bergen wordt gebouwd. Eigenlijk had Google het datacenter eind 2008 al in gebruik willen nemen, maar de circa 250 miljoen euro kostende bouw heeft enkele maanden vertraging opgelopen. De opening van het datacenter is daarom uitgesteld tot ten vroegste medio 2009.

Innovatiecentrum
Het volgende punt op Alberts agenda is een bezoek aan het Microsoft Innovation Center (MIC) in Bergen, dat in maart officieel is geopend. Het MIC wil ontwikkelaars, studenten en ondernemers aanzetten om innovatieve softwareoplossingen uit te vinden en te ontwikkelen. Het gaat vernieuwende projecten ondersteunen en trainingen aanbieden.

Googles datacentrum en het MIC maken deel uit van Digital Innovation Valley. Dat project wil meer IT-bedrijven naar de regio rond Bergen trekken en zo de lokale economie een duw in de rug geven. Wallonië wil graag zijn imago van oude industriezone omplooien naar dat van een dynamische regio.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business