Nieuws

Ellison roept Europa op Sun-deal goed te keuren

Larry Ellison, CEO van Oracle, zegt dat Sun elke maand 100 miljoen dollar verliest. Tussen de regels liet hij ook verstaan dat Europa de overname maar beter snel goedkeurt, want anders gaan er bij Sun meer ontslagen vallen.

Oracle wil Sun overnemen en heeft daarvoor al goedkeuring gekregen van de Amerikaanse autoriteiten. Maar Europa is nog niet zover. De Commissie heeft nog vragen over Suns openbrondatabank MySQL en is op 3 september een bijkomend onderzoek van 90 werkdagen gestart. Het ziet er dus naar uit dat de deal niet meteen zal rondgeraken.

“Hoe langer dit duurt, hoe meer geld Sun gaat verliezen en dat is voor niemand goed”, tekende de Amerikaanse krant The Mercury News op uit de mond van Ellison. Die was als gastspreker uitgenodigd op een benefietdiner in Amerika. “We willen dit rondkrijgen om zoveel banen te behouden als we kunnen”, vervolgde hij. En Ellison had ook een boodschap voor de Europese Commissie: “De Europeanen moeten hun job doen.”

MySQL geen probleem
Toch twijfelt Larry Ellison er niet aan dat Europa de overname zal goedkeuren. MySQL, het potentiële struikelblok voor Europa, is volgens hem geen concurrent van Oracles databank. En daardoor moet de deal wel goedgekeurd worden.

MySQL opgeven is geen optie volgens Ellison. Op het diner heeft hij dan ook beloofd om de databank niet te verkopen. 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business