Nieuws

IBM maakt zakelijke Gmail-concurrent

IBM gaat maandag een zakelijke concurrent van Gmail voorstellen. De nieuwe LotusLive iNotes zal iets scherper geprijsd zijn dan Googles aanbod.

IBM LotusLive iNotes is een aanbod dat bestaat uit e-mail, een kalender en contactenbeheer. De service gaat ongeveer 36 dollar per jaar kosten per gebruiker. Europese prijzen zijn nog niet bekend.

De mailtoepassing in de wolk is voor IBM het eerste cloudproduct dat bedoeld is voor een massamarkt. Het kan samenwerken met e-mail die in het datacenter van bedrijven zelf geïnstalleerd is, of kan op zichzelf gebruikt worden.

Erkenning
De beslissing van IBM om Lotus Notes ook in de wolk te gaan aanbieden, is een belangrijke erkenning voor de cloud als concept. Het bedrijf heeft, naar eigen zeggen, serieus gewerkt om het product betrouwbaar te krijgen.

Grote concurrent Google heeft de afgelopen tijd regelmatig met beschikbaarheidsproblemen gekampt. Daardoor zaten vorige maand nog alle Gmail-gebruikers zonder e-mail. Dat gold ook voor betalende klanten.

Cloudtoepassingen kunnen voor IT-afdelingen een makkelijke oplossing zijn om met minder mensen dezelfde functionaliteiten te blijven ondersteunen. De kosten gaan daarnaast naar beneden, omdat IBM een mailtoepassing wegens het schaalvoordeel stukken goedkoper kan uitbaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business