Oracle start de implementatie van het Oracle PartnerNetwork (OPN) Specialized, dat in oktober al aangekondigd werd op de Oracleworld conferentie in San Francisco. Het OPN Specialized is een programma dat de 22.000 wereldwijde Oracle partners ondersteunt bij het zich beter onderscheiden ten opzichte van concurrenten in de huidige dynamische markt. Om er voor te zorgen […]


Oracle start de implementatie van het Oracle PartnerNetwork (OPN) Specialized, dat in oktober al aangekondigd werd op de Oracleworld conferentie in San Francisco. Het OPN Specialized is een programma dat de 22.000 wereldwijde Oracle partners ondersteunt bij het zich beter onderscheiden ten opzichte van concurrenten in de huidige dynamische markt.

Om er voor te zorgen dat de resellers zich kunnen differentiëren, introduceert Oracle verschillende tools waarmee partners zich kunnenspecialiseren, betere trainingsmogelijkheden krijgen en gemakkelijker meer klanten kunnen bereiken.
 
Een van de nieuwe tools is de Partner Ordering Portal. Hiermee kunnen partners en distributeurs eenvoudig online orders plaatsen. Bovendien is de status van orders en aanvragen voor licenties en serviceovereenkomsten realtime te achterhalen. OPN Enablement Environment maakt het voor partners makkelijker om specifieke kennis op te doen om de status Specialized te behalen. Via Boot Camp-labs, uit het Enablement 2.0 Boot Camp program, kunnen ze praktische trainingen volgen. Daarnaast is de Solutions Catalog verbeterd met nieuwe multimedia-mogelijkheden. Partners kunnen bijvoorbeeld flash-demo’s uploaden en YouTube-video’s opnemen in hun Solutions Catalog en zo de producten en diensten visueel aantrekkelijker etaleren. De online Events Calendar met RSS-mogelijkheden houdt partners op de hoogte van relevante evenementen.
 
Partners worden in het nieuwe partnerprogramma ingedeeld in platinum, gold, silver en remarketer. De stappen tot het platinum-niveau zijn relatief snel te doorlopen. Verschillende partners wereldwijd hebben de hoogste status al behaald, sinds de eerste aankondiging op Oracle OpenWorld 2009, twee maanden geleden.

Alles samen komen er 50 verschillende specialisaties.