Nieuws

Belg wint publieksprijs pc-modding

Een Belg heeft de publieksprijs gewonnen in de pc-modding wedstrijd die Intel onlangs uitschreef. Bernd Matthys, een 23-jarige tarwemolenaar en pc-fanaat uit Dendermonde, kreeg wereldwijd het meest aantal stemmen voor zijn machine “Cosmos Blue Motion Flow”, een opvallende pc met flashy blauwe lichten en geavanceerde waterkoeling. Hij won de “People’s Choice”-award.

PC-modding is te vergelijken met tuning van auto’s: ook hier worden chassis en prestaties van pc’s op maat aangepast om ze zo mooi en snel mogelijk te maken. Mike Petereyns, een pc-modder uit Gent, werd met zijn machine “Blood Diamond” dan weer de nationale eindwinnaar voor België.
 
Bernd Matthys, de ontwerper van de Cosmos Blue Motion Flow: “Als beginnende pc-modder ben ik erg blij met deze internationale erkenning. Van kindsbeen af ben ik al bezig met computers en –onder meer- dankzij mijn opleiding automechanica ben ik sinds kort gestart met pc-modding. Aan de Cosmos Blue Motion Flow heb ik drie maanden lang gewerkt, telkens 3 uur per dag. Ik vermoed dat het grote publiek heeft gestemd op mijn mod omwille van het erg unieke waterkoelsysteem en ook dat hij grote prestaties combineert met erg weinig geluid. Met de unieke bekisting en ingebouwde UV-blacklights is het natuurlijk een erg mooie machine, niet bedoeld om onder een bureau weg te stoppen.”
 
Intel Core i7 Custom Desktop Challenge
Op 5 oktober 2009 daagde Intel alle internationale pc-fans uit om zelf een pc’ te bouwen en zo deel te nemen aan de Intel Core i7 Custom Desktop Challenge, een wedstrijd voor echte pc-‘modders’. De wedstrijd werd in België ondersteund door de lokale Intel-partners Alternate en Tones, die hun klanten aanspoorden om deel te nemen
 
Alle inzendingen werden beoordeeld door een professionele jury die prijzen uitdeelde in 5 categorieën: ‘Best in Show’, ‘Best Mod Creativity’, ‘Best Lifestyle Innovation’, ‘Best in Country’ en ‘Best Video’. Daarnaast konden mensen uit de hele wereld vervolgens online hun stem uitbrengen op hun favoriete ‘mod’. Originaliteit, creativiteit van de behuizing, technische verbeteringen, creativiteit bij de demonstratie en toekomstvisie waren voor alle prijzen de belangrijkste selectiecriteria.
 
De Belgische winnaar van de publieksprijs wint een netbook met Atom-processor en een camcorder inclusief accessoires.
 
Blood Diamond
De watergekoelde Blood Diamond van Mike Petereyns, die de Belgische prijs wint, pakt dan weer uit met een Intel Core i7 920 processor op een Foxconn Bloodrage X58 moederbord, een ATI radeon HD 4890’s TOXIC grafische kaart en een 6 GB Dominator GT 2000Mhz-CL8 triplechannel DDR3 memory kit.
De internationale eindwinnaar was een inzending uit de Japan, genaamd ‘Duck’. Voor deze futuristische pc maakte de bouwer onder andere gebruik van vloeibare stikstof en droogijs. Daarmee bleek het mogelijk om Core i7 870 processor voor langere tijd stabiel te laten draaien op een snelheid van 5 GHz.
businessintelitresellermoddingpcproduct

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals