Nieuws

Persoonlijke ‘cloud’ voor kmo’s

De keuze aan opslagapparatuur is groot. Maar als het eenvoudig, doeltreffend en goedkoop moet zijn, dan biedt Cloud Engines met de Pogoplug Biz heel wat.

Het Amerikaanse Cloud Engines kondigt een nieuwe versie aan van de Pogoplug. De Pogoplug is een hip uitziend kastje waarop je, via USB, meerdere externe harde schijven en geheugensticks op kunt aansluiten. De inhoud daarvan maakt hij vervolgens benaderbaar over het computernetwerk en het internet.

Cloud Engines positioneert de Pogoplug als een ‘personal cloud storage’ apparaat. Je houdt zelf alle controle over je bestanden, maar kunt wel heel gemakkelijk anderen (tijdelijke) toegang ertoe geven. Het enige dat daarvoor nodig is, is een interverbinding en een webbrowser. Ook toegang via een smartphone is mogelijk.

De Biz-versie van de Pogoplug richt zich op kmo’s en laat toe om een eigen domeinnaam eraan te koppelen, gedetailleerde gebruikersstatistieken te verzamelen, en een constante back-up naar een tweede apparaat uit te voeren. Er is ook een optie om verstuurde bijlagen bij e-mails automatisch te laten opslaan op de Pogoplug.

De Pogoplug Biz is vanaf augustus beschikbaar voor de prijs van 299 dollar. Voorlopig enkel voor de Amerikaanse markt.

Onder andere te koop via Expansys.nl

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business