Nieuws

Europese Commissie kiest zelf voor iPhone en HTC

De Europese Commissie gaat voortaan de iPhone en telefoons van HTC ondersteunen. Ze gebruikt al sinds 2003 PDA’s van Q-Tek.

De Commissie evalueert sinds 2008 verschillende smartphones, naar aanleiding van een nieuwe synchronisatietool. Ook BlackBerry zat in die evaluatie, maar valt dus uit de selectie.

“Volgens deze evaluatie zijn HTC en iPhone de meest geschikte platformen voor voice en e-mail. Daardoor ondersteunt de Commissie momenteel deze twee platformen”, aldus een woordvoerder van de Europese Commissie tegenover CNet.

De overstap betekent niet dat elke medewerker van de Commissie morgen met een iPhone of een HTC-smartphone rondloopt. In totaal zullen zo’n 2.500 van de in totaal 32.000 werknemers moeten overstappen.

Opnieuw tegenvaller voor BlackBerry
Dat BlackBerry, de grootste smartphonemaker ter wereld, uit de boot valt is een nieuwe opdoffer voor moederbedrijf Research In Motion.

Eerder deze week kondigden Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten maatregelen aan om onder meer de e-maildienst van het bedrijf te blokkeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business