Nieuws

Meer apps op Android gedownload dan op iPhone

Androidgebruikers zullen dit jaar meer mobiele toepassingen downloaden dan iPhonegebruikers. Volgens analisten gaat die voorsprong nog verder groeien.

Het Britse analistenbureau Ovum heeft zijn rekenmachientjes bovengehaald en becijferde dat er dit jaar in totaal 18 miljard downloads zullen zijn. In 2010 was dat aantal nog maar 7,4 miljard. De analisten verwachten dat er daarvan 8,1 miljard voor rekening van Android zijn, tegenover 6 miljard voor Appletoestellen.

De voorsprong van Android zal nog groter worden. In 2016 zal Android goed zijn voor het dubbele van het aantal iOS-downloads. De cijfers: 21,8 miljard voor Android, 11,6 uit de Applewinkel. In totaal gaan we met z’n allen 45 miljard toepassingen naar onze mobiele telefoons halen in 2016.

Waarom wordt er eigenlijk zo’n hoge vlucht voor Android verwacht? Een stijging in het aantal Androidtelefoons lijkt de hoofdoorzaak. Het marktaandeel van Android is nu al 46 procent, tegenover 20 procent voor de iPhone.

Allen daarheen?
Mensen die rijk willen worden door apps te verkopen, wachten maar beter nog even voor ze zich vol overgave op Android storten. Apple blijft immers wel de leider in de toepassingen waarvoor mensen ook echt betalen.

Er wordt verwacht dat Apple in 2016 2,86 miljard dollar zal ophalen uit de appverkoop. Android zal naar verwachting maar goed zijn voor 1,5 miljard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business