Nieuws

Vijf criteria voor mobiele apparatuur

De stroom aan mobiele apparatuur die op de markt verschijnt, is nauwelijks bij te houden. Deze vijf criteria helpen u alvast op weg.

Dat een mobiele computer mooi oogt is altijd meegenomen. Dat het de nieuwste multimediatechniek aankan is leuk, als je er 3D TV op wilt kijken. De belangrijkste zakelijke criteria zullen dit echter niet zijn. Intermec licht in een whitepaper vijf belangrijke criteria toe voor selectie.

1. Hoe wordt het apparaat gebruikt, in welke omgeving?
Wat je oppakt, kan uit je handen vallen. Dit gebeurt dan ook vaak met mobiele apparatuur. Zo’n 11 tot 38 procent van de apparatuur gaat kapot doordat het op de grond valt. Of de vloer dan bedekt is met hoogpolig tapijt of dat het om beton gaat, maakt nogal uit voor de consequenties.
Ook is het van belang welke taken moeten worden uitgevoerd met de computer. Zit een slot op de computer de gebruiker misschien in de weg? Heeft hij misschien een draadloze VoIP- of push-to-talkverbinding nodig?

2. Let op standaarden en certificering
Gestandaardiseerde apparatuur geeft de grootste garantie om alle softwarepakketten te kunnen installeren, ontwikkelingstools en beheersystemen voor randapparatuur. Ook geeft dit de grootste kans dat mogelijke upgrades goed verwerkt kunnen worden.

3. Is het apparaat goed te beheren?
Niet alleen de gebruiker en zijn omgeving zijn van belang, ook is het vraag of het apparaat gemakkelijk kan worden beheerd. Zijn hier goede features voor aanwezig? Is het system compatibel met andere soft- en hardware?

4. Stel eisen aan de flexibiliteit
Kan de mobiele apparatuur mee ontwikkelen met eventuele organisatieverandering en toekomstige uitbreidingen van bijvoorbeeld de netwerkcommunicatie? Dit kenmerk is ten minste zo belangrijk als robuustheid tegen vallen, schokken, vochtigheid, hitte, kou, regen, sneeuw en eventueel vandalisme.

5. Hoe lang gaat de accu mee?
Wat je precies met een mobiele computer doet, maakt veel uit voor hoe lang het duurt dat de accu leeg is. Moet je er mee scannen of beelden verwerken, data verzamelen en verwerken, of een draadloze verbinding in stand houden? Het is goed om hier een model voor op te stellen, zodat de gebruiker niet voor verrassingen komt te staan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business