Samsung en Google strijden samen tegen Nexusverbod

Samsung heeft in de VS een verkoopverbod van de Galaxy Nexus aan zijn broek. Daar nemen Samsung en Google geen genoegen mee.

Apple heeft op basis van vier patenten de rechter gevraagd de Galaxy Nexus te verbieden op de Amerikaanse markt. De Amerikaanse rechter heeft hiermee voorlopig, tot de rechtszaak, mee ingestemd, maar natuurlijk neemt Samsung hier geen genoegen mee.

Samsung en Google
De Galaxy Nexus is het derde toestel dat in samenwerking met Google op de markt is gebracht en net als de Nexus S geproduceerd is door Samsung. Een nieuw toestel uit de Nexus-serie draait altijd op de laatste versie van Android zonder een laag van Samsung of HTC erover heen.

Logisch dat Google ook in deze zaak betrokken wordt, want enkele van de vermeende schendingen van de patenten zijn standaard Androidfeatures. Momenteel werkt Google aan een OTA (Over The Air)-update voor de Galaxy Nexus die het systeem aanpast aan enkele van de eisen van Apple en de rechter.

Daarnaast staat Google Samsung bij in het verweer tegen de uitspraak dat Apple het alleenrecht heeft op de functie van het universele zoeken binnen het toestel. Met deze actie hoopt Samsung dat de rechter geen reden meer ziet om het verkoopverbod te handhaven en dat de Galaxy Nexus gewoon in de Amerikaanse winkels kan blijven liggen.

#BoycottApple
Het verkoopverbod op de Galaxy Nexus heeft Apple geen goed gedaan, veel mensen uiten hun ongenoegen via diverse kanalen. Op Google+ was zondag de term #BoycottApple trending, want velen begrijpen niet waarom Apple deze actie heeft ondernomen.

Apple dient in ieder geval een borg van 92 miljoen dollar te storten, waarna het verkoopverbod actief wordt. Mocht Samsung uiteindelijk de rechtszaak winnen, dan zal in ieder geval een gedeelte van deze borg als schadevergoeding voor Samsung beschikbaar komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business