Een van de succesvolste webshops in de Benelux gaat binnenkort ook in de rest van Europa uitbreiden. In een interview met NUzakelijk zegt Coolblue medeoprichter en algemeen directeur Pieter Zwart dat zijn bedrijf in verschillende Europese landen domeinnamen heeft vastgelegd. Wanneer die sites actief worden zegt hij niet maar Zwart laat uitschijnen dat het voor […]


Een van de succesvolste webshops in de Benelux gaat binnenkort ook in de rest van Europa uitbreiden.

In een interview met NUzakelijk zegt Coolblue medeoprichter en algemeen directeur Pieter Zwart dat zijn bedrijf in verschillende Europese landen domeinnamen heeft vastgelegd. Wanneer die sites actief worden zegt hij niet maar Zwart laat uitschijnen dat het voor zeer binnenkort is.

Coolblue is als merknaam niet enorm bekend bij het grote publiek. Wel heeft het bedrijf bijna tweehonderd webshops die zich telkens op één productsoort richten. Zo is er laptopshop.be of tvstore.nl, maar even goed walkietalkiestore.be of muurbeugelcenter.be.


Het bedrijf bestaat intussen dertien jaar. Voor dit jaar verwacht het in België en Nederland een gezamelijke omzet van 150 miljoen euro. Het bedrijf telt vandaag 335 werknemers en blijft mensen aannemen. Volgens het bedrijf is het succes te danken aan een combinatie van productspecialisatie en klantenservice.

Over een uitbreiding buiten Europa wil Zwart volgens NUzakelijk nog niet nadenken.