Nieuws

Anderhalf miljoen nieuwe jobs dankzij internet

Een nieuwe studie van de Vlerick Business School voorspelt dat de Europese digitale economie op termijn tussen 400.000 en anderhalf miljoen nieuwe jobs zal opleveren. Momenteel werken er al 3,4 miljoen mensen in de hele Europese internetsector.

Volgens de Vlerickstudie is er nog flink wat groei mogelijk. “Ons onderzoek laat duidelijk zien dat de internetsector nu al een belangrijke speler geworden is in de Europese Unie”, zegt professor Steve Muylle van Vlerick. “In landen als het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland, Frankrijk en Italië bedraagt de rechtstreekse bijdrage van het internet aan het Bruto Nationaal Product tussen 1,7% en 6,3%."

De digitale sector kan in de nabije toekomst een krachtige katalysator worden voor economische groei, aldus Muylle. "Dat zal niet alleen voor meer jobs, maar ook voor meer innovatie zorgen, zoals bijvoorbeeld op de digitale advertentiemarkt.”

Vlerick Business School voerde haar studie Online Jobs Boosting Europe"s Competitiveness uit in opdracht van IAB Europe, de Europese belangenvereniging van de digitale sector.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business