Nieuws

ERP-systemen moeten steeds vaker geüpdatet worden

64% van de organisaties moeten dagelijks, wekelijks of maandelijks wijzigingen doorvoeren aan hun ERP-systeem. In 2009 was dat nog maar 30%.

64% van de organisaties moeten dagelijks, wekelijks of maandelijks wijzigingen doorvoeren aan hun ERP-systeem. In 2009 was dat nog maar 30%. Dat blijkt uit een onderzoek van analistenbureau Mint Jutras in opdracht van softwareleverancier UNIT4.

In het onderzoek werden 240 professionals in management, IT, operations en finance ondervraagd. ‘Enterprise Resource Planning’-software verbindt alle bedrijfsprocessen van het hele bedrijf, waaronder voorraadsystemen, bedrijfsadministratie en logistiek, en maakt ze voor iedereen toegankelijk.

Maar mede door de crisis worden ondernemingen gedwongen sneller en vaker koerswijzigingen door te voeren. Veel ERP-systemen blijken nu niet flexibel genoeg te zijn en moeten constant manueel aangepast worden.

Omzetverlies
De meeste ERP-systemen zijn ook nauwelijks bij te sturen zonder de hulp van externe consultants. Dat zorgt voor extra kosten, een daling in de omzet én minder tevreden klanten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business