Nieuws

Professionele e-mail is nog lang niet dood

De hoeveelheid professioneel verzonden e-mails blijft toenemen, vooral bij retailers en reisindustrie. Alleen bij media, entertainment en b2b nemen professionele mails af. Mogelijk is dat te wijten aan het succes van sociale media.

Door de steile opmars van sociale media roepen sommigen wel eens dat traditionele e-mail zo goed als dood is. Een stoffig relict uit lang vervlogen tijden, zeker als professioneel communicatiemiddel van bedrijven.

Niets van, zo blijkt uit cijfers Experian, een wereldwijd actief bedrijf voor analyse- en marketingservices. In het eerste kwartaal van dit jaar nam het mondiale niveau van professioneel verzonden e-mails met 12% toe tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Retailers blijken in de eerste drie maanden verantwoordelijk te zijn voor de grootste groei. Via alerts, persoonlijke berichten, aanbiedingen en andere krikten ze hun mailvolume op met meer dan 20%.

Bij de reissector bedroeg de sector 13,6%, bij de industrie 11,6%. Bij media & entertaiment en B2B ging het mailvolume achteruit, mogelijk omdat sociale media daar een belangrijker rol spelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business