Nieuws

Weldra iOS in de wagen

In een gloednieuwe beta-update van iOS 7 voor ontwikkelaars is een nieuwe instelling verschenen die doet vermoeden dat het besturingssysteem weldra ook in de wagen geïntegreerd zal worden.

Apple lanceerde de tweede versie van haar iOS 7.1 beta voor ontwikkelaars. De update voorziet voornamelijk wat oplossingen voor bugs en de instellingen voor TouchID zijn verplaatst. Opvallend is dat er ook wijzigingen zijn in het menu ‘Beperkingen’. Hier duikt namelijk een knop ‘Car Display’ op.

Copyright: 9to5Mac.com

Het ziet er dus naar uit dat Apple eindelijk haar ‘iOS in the Car’ functie zal uitrollen. Apple kondigde deze functie al aan tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC afgelopen zomer.

Volgens 9to5Mac zou je dankzij deze wagenintegratie iOS-toestellen kunnen koppelen aan het entertainmentsysteem van het dashboard van de auto. Op die manier kun je bijvoorbeeld muziek, berichten of kaarten via het schermpje van je auto kunnen bedienen.

Anonieme bronnen wijzen 9to5Mac ook op andere hints over de wagenintegratie. Het zou dus goed kunnen dat de lancering van de nieuwe functie voorzien is voor iOS 7.1. Wanneer die wereldwijd uitgerold zal worden, is niet bekend.

Begin december maakte Honda al bekend dat de Honda Civic 2014 en Honda Fit 2015 voorzien zouden zijn van iOS in the Car. Andere autofabrikanten zouden later ook vogen met een naadloze integratie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business