Nieuws

Vijf tips om uw droomjob binnen te halen

Een sollicitatie is voor velen stresserend, maar dat hoeft zo niet te zijn. Met de juiste voorbereiding en opvolging haalt u moeiteloos die droomjob binnen.

Met de tests of u over de benodigde technische vaardigheden en soft skills voor een job beschikt kunnen we u niet helpen. Maar er zijn nog heel wat andere momenten waarop u een sollicitatie kunt verknoeien. Met de volgende tips maakt u zeker een goede beurt:

1. Maak uw huiswerk

Dat u de website van het bedrijf waar u solliciteert eens moet lezen, weet iedereen. Maar kijk ook verder: zoek nieuws over het bedrijf, vlooi hun grote klanten uit, lees eens wat meer over de CEO. Bekijk ook eens de jaarrekening om te zien hoe het bedrijf er financieel voor staat. Bij beursgenoteerde bedrijven bevatten ook de kwartaalrapporten interessante en vooral recentere informatie. Als daarin uitdagingen staan vermeld, laat dan tijdens het sollicitatiegesprek weten hoe u daarbij kunt helpen.

2. Pas uw kledingstijl aan

Niets is beschamender op een sollicitatiegesprek dan in pak en das aankomen en dan zien dat de kledingstijl in het bedrijf vrij casual is. Zo laat u al direct weten dat u niet in het bedrijf past. De oplossing is eenvoudig: ga een week voor uw sollicitatiegesprek al eens langs in het bedrijf en observeer hoe de werknemers zich kleden. Kies dan tijdens uw sollicitatiegesprek kleding die maar iets mooier is.

3. Interview uw interviewer

Een goed sollicitatiegesprek is een gesprek, dus tweerichtingsverkeer. Wacht niet passief tot de interviewer u vragen stelt, maar wees proactief en stel zelf ook vragen. Zo toont u dat u intellectueel nieuwsgierig bent. Bereid wel wat vragen voor, zodat u op het moment niet plots nog vragen moet verzinnen.

4. Elke interactie telt

Uw sollicitatiegesprek begint niet op het moment dat u de hand van uw interviewer schudt, maar al wanneer u de parking van het bedrijf oprijdt. Steel geen parkeerplaats van een werknemer (misschien uw interviewer?) die net komt aanrijden, houd de deur open voor iemand die na u binnenkomt en wees vriendelijk tegen iedereen, ook tegen de receptionist.

5. Bedank uw interviewer

Stuur na het sollicitatiegesprek een e-mail naar uw interviewer waarin u hem of haar bedankt voor de tijd en de kans om u te presenteren. Of beter nog: laat een handgeschreven kaartje aan de receptie afgeven. Zo maakt u onmiddellijk indruk.

In samenwerking met CIO.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business