Nieuws

De moeder van alle fabrieken: Foxconn

De Taiwanese fabrikant Foxconn wil 15.000 extra personeelsleden in dienst nemen om de werkzaamheden uit te breiden. Naast het leveren van onderdelen wil het bedrijf andere activiteiten ondernemen.

Foxconn wil verder uitbreiden en meer zijn dan alleen leverancier van onderdelen. Om deze stap te zetten wil het Taiwanese bedrijf voldoende extra personeel aannemen.

Het bedrijf, ook bekend als Hon Hai, maakte afgelopen weekend bekend dat het van plan is 15.000 nieuwe personeelsleden uit eigen land aan te nemen. Hier deed de Wall Street Journal maandag verslag van.

Personeelsbestand
Het is de bedoeling van Foxconn om techneuten toe te voegen aan het personeelsbestand. Net als andere gekwalificeerde talenten, onder meer op het gebied van telecommunicatie, e-commerce, biotechnologie en software- en hardware-ontwikkeling.

Momenteel heeft Foxconn in Taiwan 46.000 medewerkers in dienst. En in China meer dan een miljoen arbeiders.

Uitbreiding activiteiten
In het verleden haalde Foxconn zijn omzet vooral uit het leveren van onderdelen aan Apple en andere mobiele spelers. Het bedrijf probeert echter al een tijdje verder te kijken.

Alleen al vorig jaar maakte Foxconn een deal om Firefox-smartphones en -tablets te fabriceren voor Mozilla, een deal voor het ontwikkelen en maken van smartphones voor Blackberry en kreeg het toestemming om een fabriek in de Verenigde Staten te zetten voor het maken van robotonderdelen.

Kritiek
Foxconn heeft al een paar keer kritiek gekregen voor de manier waarop het personeel behandeld wordt en de erbarmelijke staat op de fabrieksvloer. Nu probeert het bedrijf nieuwe medewerkers aan te trekken door het beloven van zorgvoordelen, cadeaus en mogelijk een baan in Amerika, Indonesië, Japan of China.

applebusinessfinancieelfoxconnit professionalitprofessionalnieuwstaiwan

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals