Nieuws

De hybride cloud is koning

Bij publieke clouds is Amazon de populairste leverancier, bij private OpenStack. Maar een hybride aanpak spreekt bedrijven het meest aan.

Bijna elk bedrijf zit al in de cloud, en de hybride aanpak is het populairst. Dat is de conclusie van het 2014 State of the Cloud Report van SaaS-provider RightScale, gebaseerd op een enquête bij meer dan duizend IT-professionals bij grote en kleine bedrijven.

Maar liefst 94 procent van de respondenten geeft aan dat zijn bedrijf met een of andere vorm van cloudadoptie bezig is. De hybride cloud eist de meeste aandacht op: 58 procent van de mensen vertrouwt niet enkel op een publieke of private cloud, maar op een mix van beide modellen.

Bij de gebruikte en overwogen publieke clouds staat Amazon op nummer 1 — met een grote marge overigens. Op nummer 2 en 3 staan respectievelijk Rackspace Public Cloud en VMware vCloud Hybrid Service. Ook Google App Engine scoort sterk, maar Microsoft Azure heeft nog heel wat in te halen. Voor privacte clouds is VMware de populairste leverancier met vSphere en vCenter als keuzes. Nummer 2 komt niet ver daarachter: OpenStack.

Een belangrijke trend die RightScale nog ziet bij bedrijven die de cloud gebruiken, is self-service IT. Vooral devops is een belangrijke factor die dat mogelijk maakt. Dit jaar geven 62 procent van de bedrijven aan dat ze een devops-aanpak gebruiken, terwijl dat vorig jaar 54 procent was. De populairste tool in dit domein is Chef.

In samenwerking met InfoWorld.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business