Heartbleed heeft ook positief effect: nieuwe wachtwoorden

De Heartbleed-bug heeft één groot voordeel gehad: ze heeft heel wat consumenten ertoe gebracht om eindelijk hun wachtwoorden eens te veranderen en om met tweefactorauthenticatie te beginnen.

Toen de Heartbleed-bug met veel fanfare en doemscenario’s in de media werd gebracht, reageerden heel wat consumenten verschrikt: ze namen de bedreiging serieus en namen stappen om zichzelf te beschermen: een nieuw wachtwoord of een extra beveiligingsstap naast hun wachtwoord.

Na de bekendmaking van Heartbleed zag Facebook een piek in het aantal wachtwoordresets. Ook Login Approvals, Facebooks versie van tweefactorauthenticatie waar de gebruiker een code moet ingeven als hij voor het eerst op Facebook inlogt van een nieuw apparaat, werd heel wat vaker gebruikt.

Wachtwoordbeheerders

Ook wachtwoordbeheerders, die wachtwoorden van websites in de plaats van de gebruiker onthouden, zijn als gevolg van de bug heel wat populairder geworden. De app 1Password steeg kort na de aankondiging van Heartbleed als een raket tot in de toptien in de App Store van Apple. Daarna viel 1Password al snel terug naar plaats 67, maar dat was nog altijd hoger dan tevoren.

Terwijl bugs normaal enkel onder IT’ers besproken worden, kwam Heartbleed zelfs in niet-gespecialiseerde nieuwsmedia uitgebreid aan bod. Heel wat gebruikers die niet zo onderlegd zijn in technologie zijn daardoor beginnen nadenken over hoe ze met wachtwoorden omgaan.

In samenwerking met Computerworld.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business