Drie tips om uw professionele netwerk te verbeteren

Wilt u uw professionele netwerk uitbreiden? Weet dan wat u zou moeten doen, wat u kan doen en wat u zeker niet mag doen.

Netwerk altijd met uw collega’s en anderen door authentieke persoonlijke contacten, zelfs als u technologie zoals e-mail, sms en sociale media gebruikt voor het eerste contact. Als netwerken u ongemakkelijk maakt, zoek dan coaching en ondersteuning om uw vaardigheden op dit vlak te verbeteren. Zorg dat u het proces beheerst, zodat u doorlopend netwerken als uw primaire strategie kunt gebruiken om uw carrière uit te bouwen.

Volg soms workshops, lessen of webinars die zich meer op de business richten dan op techniek. Dat maakt u een betere leider met bredere managementvaardigheden en geeft u de kans om in contact te komen met invloedrijke netwerkpartners.

Word lid van prestigieuze professionele organisaties en verenigingen en neem er leiderschapsrollen op om uw visibiliteit en credibiliteit op te bouwen. Zoek gelegenheden om artikels in uw kennisdomein te schrijven en te publiceren. Spreek op technologieconferenties en seminaries. Dit zal uw netwerk uitbreiden en betere opportuniteiten voor uw carrière aantrekken.

Spendeer nooit al uw tijd om te netwerken of naar een job te zoeken voor uw computer of op uw smartphone. Beperk uw netwerken ook niet tot enkel andere IT-professionals.

In samenwerking met CIO.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business