Nieuws

In het digitale kantoor zijn er geen inktcartridges meer

De inktcartridge is passé. Dat suggereert Epson, tot grote verademing van iedereen die wel eens heeft geprint, bij de voorstelling van zijn nieuwste printers.

Op 4 november organiseert Smart Business een gratis seminarie over het digitale kantoor. Hierdoor besteden we veel aandacht aan documentbeheer, digitalisering en ook af en toe aan trends in printing. 

Bij de nieuwe inkjetprinters van Epson staat de integratie van de inkt met de printer centraal. Epson neemt afscheid van de vertrouwde maar gehate inktcatridge. Wat een glimlach zal toveren op het gezicht van menig printerbezitter.

Cartridges zijn zonder twijfel het vervelendste aspect van de inkjetprinter. Om de een of andere reden zijn ze altijd leeg, en ze kosten meer dan een fles champagne. Bovendien wordt de juiste inkt niet in de supermarkt verkocht, en mag je bijgevolg maandelijks een uitstap maken naar de dichtstbijzijnde retailer.

Tanksysteem komt in de plaats
Die ergernis hoort met de introductie van de Epson L355 en de L555 op het Innovations are Everywhere-event tot het verleden. Beide all-in-ones werken met het zogenaamde tanksysteem. Een compartiment aan de zijkant van de printers bevat flesjes met genoeg inkt om een printgraag gezin twee jaar gerust te stellen.

Dat vertaalt zich concreet als 4.000 zwart-witpagina’s en 6.300 kleurenprints. Het nieuwe inktsysteem staat volgens Epson garant voor een besparing van 65 procent tegenover vroeger. Een mens kan zich afvragen waarom we ons dan zolang hebben blauw betaald aan inkt, maar we zullen maar blij zijn dat de kosten eindelijk omlaag gaan.

De L355 is de goedkoopste van de twee met een prijs van 299 euro. Een weggeefprijs is dat niet, maar je krijgt er een volle inkttank bij. Dat maakt het toestel meteen een stuk concurrentiëler wanneer je naar de gebruikskosten over een langere periode kijkt.

Klein kantoor
De L355 is vooral gericht op huishoudens waar de printer frequent aan het werk is. Ook kleine kantoren kunnen iets met de netwerkprinter, maar daarvoor schuift Epson liever grote broer L555 naar voren. Dat toestel kost 100 euro meer. De specificaties van de L555 lijken erg op die van de L355. Beide printen 33 zwartwitpagina’s per minuut, beide zijn uitgerust met de inkttank en ze kunnen alle twee overweg met dezelfde papierformaten (tot A4). De L555 heeft echter ook een fax aan boord.

Geen foto"s printen
Epson wil geen foutieve verwachtingen creëren met de nieuwe printers. De toestellen zijn niet gemaakt om fotoprints te maken die je jaren wil bijhouden op de schouwmantel. De dingen dienen vooral voor het maken van functionele afdrukken. Natuurlijk kun je prima een afbeelding afdrukken, maar voor fotokwaliteit ben je bij deze printers niet aan het juiste adres.

Zowel de L355 als de L555 is sinds gisteren bij ons te koop. Beide hebben de gebruikelijke all-in-one-functies aan boord, en zijn compatibel met je smartphone of tablet.

Op 4 november organiseert Minoc Data Services een gratis seminarie waarop u alles te weten komt over uw organisatie en het digitale kantoor. Meer info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business