Nieuws

Veiligheid grootste obstakel voor invoering Bring Your Own Device-beleid

Van de bedrijven met een BYOD-beleid kreeg één op vijf het afgelopen jaar te maken met een inbreuk op de veiligheid.

Er heerst in Europa nog heel wat wantrouwen tegenover het Bring Your Own Device-beleid (BYOD). De helft van de bedrijven vreest dat een dergelijk beleid de veiligheid van hun organisatie in gevaar brengt.

Dat blijkt uit mobiliteitsonderzoek uitgevoerd door Redshift Research in opdracht van HP. Hierbij werden IT-verantwoordelijken in acht Europese landen ondervraagd. Voor de Belgische markt namen een honderdtal respondenten deel aan het onderzoek. 

Van de onderzochte bedrijven met een BYOD-beleid kreeg 20 procent het afgelopen jaar minstens één keer te maken met een inbreuk op de veiligheid. Bij Belgische organisaties is dat 13 procent. “Om op veilige manier in te spelen op de mobiliteitswensen van de eindgebruikers moeten CIO’s een IT-beleid implementeren op maat van hun organisatie”, zegt Koen Van Beneden, Country Manager Personal Systems bij HP België.

Controversieel

In het kader van dit mobiliteitsonderzoek uitgevoerd door Redshift Research werden 1130 IT-verantwoordelijken  ondervraagd over verschillende aspecten van het huidige en toekomstige mobiliteitsbeleid in hun bedrijf. Een van de belangrijkste conclusies van de enquête: de BYOD-trend is nog steeds uiterst controversieel en zorgwekkend voor IT-afdelingen.

Minder dan de helft van de IT-verantwoordelijken gelooft dat privétoestellen voldoende beveiligd zijn om te kunnen worden gebruikt op het werk, en 36% maakt zich vooral zorgen om de verspreiding van malware en virussen via deze toestellen naar het bedrijfsnetwerk. In België geldt dat voor 54% van de ondervraagden. 

Als algemene conclusie kan gesteld worden dat door een grote bezorgheid ten aanzien van veiligheid, de BYOD-trend zich in België nog niet zo sterk heeft ontwikkeld. Slechts 17% van de bedrijven heeft een BYOD-beleid, terwijl het Europese gemiddelde 30% bedraagt. 

Op 17 maart verzorgen Smart Business en ZDNet.be een (gratis) seminarie over end user computing. Meer info over dit seminarie vindt u op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business