Nieuws

Oracle en Samsung willen samenwerken aan mobiele cloud

Oracle en Samsung willen samenwerken om mobiele clouddiensten aan te bieden.

Oracle gaat een partnership aan met Samsung Electronics. Beide bedrijven willen samenwerken om mobiele clouddiensten aan te bieden.
Oracle-topman Mark Hurd en Samsungs mobiele baas Shin Jong-kyun hebben donderdag in Seoul gesproken over details van de samenwerking. Deze moet Oracles database-cloudoplossingen promoten en Samsungs kansen in het bedrijfsleven vergroten, zo klinkt het in de Korean Times.
Samsung heeft al een vergelijkbare enterprisedeal met Microsoft en met SAP. Onlangs ontkende het dat het een bod heeft gedaan op Blackberry, al bevestigt het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf wel dat het een goede relatie wil opbouwen met de Canadese telefoonbouwer. Op het bericht over deze nieuwe samenwerking geeft Samsung geen commentaar, Oracle evenmin.
De deal zou vergelijkbaar kunnen zijn met die tussen Apple en IBM, het eerste grote huwelijk van consumenten- en bedrijfstechnologie dat vorig jaar werd gesloten. Mobiele toestellen maken een razendsnelle opmars op de werkvloer, en het bedrijfsleven worstelt met de vraag hoe het die toestroom kan controleren. IT-giganten die tot nog toe in gescheiden werelden van zakelijke en consumententechnologie leefden, zoeken nu samenwerking om marktaandeel veilig te stellen en te vergroten.
Een samenwerking met Samsung zou voor Oracle extra interessant zijn mocht Samsung daadwerkelijk Blackberry gaan overnemen. Hoewel het al jaren niet goed gaat met de Canadese fabrikant, heeft hij in het bedrijfsleven toch nog een voorname positie.

businessbyodcloudenterpriseitprofessionalmobile managementnieuwsoraclesamsungsoftware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals