Nieuws

CeBIT zet in op security en digitalisering

Binnen ongeveer twee weken opent in het Duitse Hannover de CeBIT-beurs de deuren. De grootste zakelijke ict-beurs ter wereld.

 

Binnen twee weken opent in het Duitse Hannover de CeBIT-beurs de deuren. De grootste zakelijke ict-beurs ter wereld.

Terwijl in Barcelona het Mobile World Congress volop aan de gang is, warmt de Duitse tegenhanger CeBit zich intussen op. CeBIT gaat inzake technologie breder en is meer gericht op bedrijven.

België

In 2014 kwamen rond 210.000 bezoekers naar CeBIT, waarvan een kwart van buiten Duitsland. 92 procent van de beursgangers situeert zich in de ict-branche. Volgens organisator Deutsche Messe bezocht iedere bezoeker gemiddeld 26 standen en is er in 2014 op de beurs voor 25 miljard euro onderhandeld aan ict-deals.

Traditioneel is er ook een belangrijke Belgische delegatie. In totaal zijn er op CeBIT dit jaar zowat 30 Belgische exposanten, waarvan 13 individueel tentoon stellen en 17 mede-exposanten op andere standen. Er is dit jaar opnieuw een groepsstand van Brussels Export met 9 mede-exposanten (in hal 6).

Trends

De invullig van CeBIT is vanouds heel breed. De grote (zakelijke) IT-trends (cloud, big data, mobile, internet of things, social) komen allemaal aan bod. Maar twee thema’s lijken eruit te steken.

Enerzijds is er heel wat aandacht voor digitalisering en ‘digital disruption’. CeBIT omschrijft dit als d!conomy, het keynote thema van CeBIT 2015. Het gaat dan over de snelle en ingrijpende opmars van IT in alle domeinen van het zakenleven en de maatschappij.

Een ander thema waar veel aandacht aan wordt besteed is security. Zo komt de bekende hacker Kevin Mitnick naar Hannover om daar een speech te verzorgen.

Meer info: //www.cebit.de/home

U kan ook gratis kaarten bekomen voor de beurs. U kan hiervoor gebruik maken van de promotie code voor gratis eTickets: hmw4b

Deze kan ingevuld worden in het formulier op deze site: https://www.cebit.de/en/applikation/secure/registration/tickets/

Na de registratie zal de bezoeker een e-Ticket naar zijn emailadres gestuurd krijgen. Deze afgeprinte toegangskaart geeft hem of haar dan toegang tot het beursterrein. Voor vragen kan u steeds terecht bij Cebit zelf: SBothmer@messe.be 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business