Preview Office voor Android is beschikbaar

Microsoft rolt vanaf vandaag previews uit Office apps op Android. Die zijn speciaal ontworpen voor navigatie met de vingers.

Androidgebruikers kunnen vanaf vandaag op hun smartphone aan de slag gaan met testversies van Microsoft Word, Excel en PowerPoint, aangepast voor mobiel gebruik. Eerder werden die ook al voor Androidtablets beschikbaar gemaakt.

De apps zullen op termijn de bestaande Office Mobile Hub op Androidtelefoons vervangen. Momenteel zitten de drie programma’s gebundeld in die ene app, maar de nieuwe touch-first Office zal uit drie aparte applicaties bestaan.

De apps zijn afgestemd voor een groter comfort op een aanraakscherm, en hebben nu het lint-menu onderaan het scherm in plaats van bovenaan, zodat werken met de vingers vlugger gaat. De apps kunnen daarnaast niet alleen verbonden worden met OneDrive, maar ook andere diensten als SharePoint, Dropbox, Google Drive, en Box.

De technische minimumvereisten om de testversies te laten draaien is de installatie van Android KitKat 4.4.x of hoger en minstens 1GB aan RAM-geheugen. Ook Android Lollipop is ondersteund.

Er zijn eerst enkele stappen te doorlopen voor je met de previews van start kan gaan. Geïnteresseerden moeten zich aanmelden bij de Microsoft Office for Android Google+ gemeenschap, waarop je je kan registreren als tester door de links van de verschillende apps aan te klikken. Daarna moet je wachten totdat Google Play de toestemmingen heeft verwerkt, wat een viertal uren in beslag kan nemen. Zodra dat gebeurd is, kan je de apps downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business