Waar vindt u het snelste internet?

Nieuwsgierig in welk land u het snelste uw favoriete websites kan oproepen? Hint: het is niet België.

Voor de allersnelste internetverbinding moet u niet in Europa of Noord-Amerika zijn, maar u naar Zuid-Korea reppen. De Zuid-Koreanen konden in 2014 profiteren van het vlotste internet ter wereld volgens het jaarlijkse rapport van Akamai, dat internetgebruik op globale schaal in kaart brengt.  België kan zich op de valreep nog plaatsten binnen de top twintig, op de 19de plek.

De top tien internetlanden, gebaseerd op de gemiddelde Mbps per land, ziet er als volgt uit:

1. Zuid-Korea

2. Hong Kong

3. Japan

4. Zweden

5. Zwitserland

6. Nederland

7. Letland

8. Ierland

9. Tsjechië

10. Finland

Opvallend is dat de Verenigde Staten, pionier op het vlak van digitale ontwikkelingen, pas op de zestiende plaats komt.

Het verslag van Akamai tekent ook periodieke veranderingen op. Daar is uit op te maken dat de gemiddelde verbindingssnelheid in België met 12% gestegen is naar 10,8 Mbps tegenover 2013. Bekijken we de maximale snelheid, dan komt België globaal op de 18de plaats terecht. Ook in die lijst blijft Azië aan de top en bezetten Hong Kong, Singapore en Zuid-Korea de ereplaatsen.

Waar België dan wel weer koploper in is, is de adaptatie van IPv6. IPv6 is het meest recente internet protocol dat wereldwijd IP adressen voorziet. Het moet het gangbare IPv4 vervangen, waarvan bleek dat het niet voldoet om in het steeds groeiend aantal IP adressen te voorzien. België staat hiervoor afgetekend op de eerst plaats, met een adaptatie ratio van 32%. Voor tweede plaats Duitsland is dit maar 14%.

akamaibusinessinternetverbindingipv6nieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals