Nieuws

Waarom cloud in Europa incontournable is

Omarm de cloud of zie toe hoe u voorbijgestoken wordt, dat was de boodschap die manager bij IDC Wafa Moussavi-Amin bracht voor bedrijven op de Huawei Cloud Congress 2015. Hij onderstreepte zijn betoog met tien punten.

Vincent Pang, president West-Europa bij Huawei, opent de cloud conferentie in München

Het Chinese bedrijf Huawei staat vierkant achter de cloud, dat liet het duidelijk verstaan op zijn cloud congress in Munchen gisteren. Op het evenement beschreef Wafa Moussavi-Amin, CEO Duitsland, Zwitserland en Benelux bij onderzoekorganisatie IDC aan de hand van tien factoren de huidige status van cloud computing in Europa en hoe die verder zal evolueren. “Bedrijven moeten de cloud omarmen, of toezien hoe ze door anderen voorbijgestoken worden,” stelde hij. Hieronder vatten we ze voor u samen.

1. Van de nieuwe digitale initiatieven dit jaar genomen in de Europese regio hebben 90 procent op een of andere manier met cloud te maken, en 50 procent steunt er rechtstreeks op.

2. Meer dan de helft van de grote Europese bedrijven maakte de overstap van publieke naar hybride cloud in 2015.

3. Vijf provent van de VPN klanten in Europa zullen dit jaar gebruik maken van een verbonden private cloud (VPC).

4. Cloud zal de praktijk van outsourcing nekken in de komende jaren. Volgens IDC zullen bedrijven die outsourcen grotendeels evolueren naar cloud integrators.

5. Container-gebaseerde IaaS wint aan belang.

6. De gebruikerservaring van de klant maakt het verschil als het gaat om het cloudaanbod en stimuleert innovatie in cloud services.

7. In 2015 is het definitieve startschot voor de oorlog tussen de verschillende cloud ecosystemen van allerhande IT providers, van Huawei tot Amazon en Microsoft.

8. Het aandeel van openbron cloud software OpenStack groeit, maar wordt nog geen mainstream in Europa, onder meer door het gebrek aan de juiste knowhow.

9. MIaaS, oftewel Machine Intelligence as a Service, staat voor de deur. Programma’s als IBM Watson, Google Predictions API en Microsoft Azure maken slimmere applicaties mogelijk.

10. De vernieuwde Europese regelgeving rond databescherming, die dit jaar of volgende jaar zal aangenomen worden, schept een duidelijk kader en geeft Europese bedrijven een concurrentieel voordeel.

Op 25/6 organiseert Smart Business en Business Meets IT een gratis seminar over Trends in ICT. Meer info op: www.businessmeetsit.be 

businesscloudhcc 2015idcnieuwssb15trendtrends

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals