Nieuws

Bedrijven investeren vooral in hardware

Als het om IT-investeringen gaat, staat hardware bovenaan, gevolgd door software. Dat blijkt uit onderzoek naar aanleiding van het gratis seminar over trends in ICT op 25/6.

Hardware en software zijn goed voor ruim 70 procent van het IT-budget bij Belgische bedrijven en organisaties. Vooral kmo"s investeren, als het om IT gaat, vooral in hardware. 

Dat blijkt uit onderzoek naar aanleiding van het gratis seminar over trends in ICT op 25/6. Het onderzoek staat integraal in het ICT-jaarboek, dat eveneens op 25/6 uitkomt, en op het seminar wordt gepresenteerd.

Bij hardware gaan de meeste investeringen naar laptops, gevolgd door netwerkapparatuur (routers, switching,…), desktop pc’s en servers. Investeringen in extra stevige laptops of smartphones (de zogenaamde ruggedized toestellen) en printers staan momenteel op een eerder laag niveau.

Bij software gaan de meeste investeringen naar Operating systems (Windows) en Office, als onderdeel van de totale refresh van het computerpark. Ook document management doet het goed inzake prioriteit qua IT-investeringen. De investeringsplannen in supply chain management en marketing automation zijn dan weer eerder bescheiden.

Op 25/6 organiseert Smart Business en Business Meets IT een gratis seminar over Trends in ICT. Meer info op: www.businessmeetsit.be 

businessbusiness meets ithardwareinvesteringensb15seminarseminarssoftwaretrendtrends

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals