Nieuws

Dropbox mikt op mobiele professionals

Cloudplatform Dropbox lanceert een beheersprogramma waarmee bedrijven meer grip krijgen op alle mobiele toestellen binnen hun structuur.

Dropbox lonkt uitdrukkelijk naar bedrijven met de lancering van zijn Enterprise Mobile Managment software. Het programma geeft ondernemingen meer controle over de mobiele toestellen die werknemers zelf meebrengen naar de werkplek. Bedrijven die een BYOD beleid toepassen kunnen hun voordeel doen met Dropboxs nieuwe functie.

Specifiek zal EMM beschikbaar zijn op de enterpriseversie van Dropbox, de Dropbox for Business API. Dankzij het programma krijgt de IT-afdeling van een onderneming een verbeterd zicht op de diverse toestellen binnen het bedrijf en kan het deze de platformen en apps toewijzen die standaard gebruikt worden.

Al meer dan 100.000 bedrijven gebruiken Dropbox for Business, dat in december van vorig jaar vorm kreeg. De zakelijke cloud service kon rekenen op verschillende techpartners zoals CloudLock, DocuSign, Microsoft, Dell en Cisco, waarvan Dropbox bedrijfssoftware aanbiedt op zijn platform. Ook nu heeft het andere bedrijven in de arm genomen voor een samenwerking rond de EMM uitbreiding. Maar daar stopt het niet voor Dropbox. Het heeft ambitieuze plannen om een mobiel ecosysteem uit te werken dat wordt ondersteund zijn op iOS en Android.    

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business