Nieuws

Welke software gebruiken bedrijven?

Het aantal soorten bedrijfssoftware valt niet op één hand te tellen. Maar welke gebruiken bedrijven het meest? Een analyse naar aanleiding van ons gratis seminar op 25/6 over Trends in ICT

We kunnen software indelen op diverse vlakken. Een afdeling, zoals financiële software of HR-software. Een andere indeling is de onderverdeling in twee delen: operationele software en klantgeoriënteerde software. We doen even de oefening naar aanleiding van de publicatie van het ICT-Jaarboek en ons (gratis) seminar over trends in ICT.
Intern versus extern
Tot de eerste categorie behoren de toepassingen die gericht zijn op de interne werking: besturingssystemen, Office, maar ook document management, ERP en software voor IT-operaties. Dit is de categorie die in verhouding het vaakst voorkomt.
Een tweede categorie bevat de klantgeoriënteerde software. Zij focussen zich op contacten met de klant. CRM en business intelligence vallen hier doorgaans onder, net als web content management, marketing automation of e-commerce. Toepassing die in verhouding ook recenter zijn.
De tweede categorie groeit in verhouding het snelst, al investeren bedrijven toch nog veel in de categorie van operationele software. Die zal nog een hele tijd bovenaan staan inzake gebruik.

Als we aan bedrijven vragen welke software zij het meest gebruiken, dan duiken – zoals u hierboven kan zien – vooral document management en ERP op, naast het klassieke besturingssysteem en Office-toepassingen.
Op 25/6 organiseert Smart Business en Business Meets IT een gratis seminar over Trends in ICT. Meer info op: www.businessmeetsit.be 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business