Security wordt een dienst

De focus in security verschuift. Van producten naar diensten in de cloud.

 
Lange tijd was IT security voor bedrijven een eerder individueel gebeuren. Ze rolden, naast een eigen policy, ook zelf de technologie uit, zoals antivirus en firewalls.
 
Intussen lijkt het keerpunt bereikt. Het gebruik van de typische en eerder ‘on premise’ security producten, zoals antimalware (antivirus), firewall en antispam, blijft nagenoeg status quo.
 
Al blijft de top drie – desktop antimalware, antispam en firewall of UTM – overeind. Drie vierde van de Belgische bedrijven (groot en klein) gebruikt dit.

Opvallend is dat er meer gebruik wordt gemaakt van security diensten. Het gebruik van security in de cloud neemt bijvoorbeeld fors toe.
 
Vandaag doet 22 procent van de Belgische bedrijven hier een beroep op. Vorig jaar was dat nog maar 14 procent. Ook de security policy komt meer op de agenda.

Investeringen

 
Ook bij de investeringen verschuift de klemtoon naar de cloud. Van alle security componenten plannen bedrijven de meeste investeringen in cloud diensten.
 

 
Investeringen in security software voor mobiele toestellen blijft beperkt. Toch gaat in het algemeen bijna de helft van het security budget (47 procent) naar de klassieke antimalware (antivirus) en antispam.
 
De cijfers staan in het ICT-Jaarboek, een referentie op het vlak van zakelijk IT, inzake marktaandelen, prioriteiten en de situatie bij Belgische organisaties. U kan het ICT-Jaarboek hier bestellen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business