Nieuws

Gebruikt u content management software?

Het beheer van digitale dossiers in uw organisatie. Of het updaten van uw website. Voor beide taken komt content management software op de proppen. Maar welke leveranciers zijn van tel in ons land?

 
Op basis van het onderzoek naar aanleiding van het ICT-Jaarboek bekijken wij dus ook hoe (en met wie) Belgische organisaties content management systemen gebruiken. Zoals steeds benaderen we content management vrij breed: van documentbeheer tot het beheren van websites.
 
Hierdoor zitten er in deze markt partijen met een erg verschillende inslag: van Microsoft over typische enterprise content software-leveranciers (zoals OpenText, IBM en EMC), specialisten in Web content management (zoals Sitecore) tot open source partijen als Drupal, WordPress en Alfresco.
 
Het gaat om een breed aanbod, vermits ook de categorie ‘andere’ een vrij hoog percentage krijgt. Hoe dan ook, binnen deze gefragmenteerde markt lopen Microsoft (met Sharepoint) en Drupal (voor het bouwen van websites) het meest in de kijker.

Net als in sommige andere softwarecategorieën doet Microsoft het best met een tevredenheidsscore van 7,2 op 10. Drupal eindigt op 6,4, al doet het open source platform het toch nog beter dan het gemiddelde van 6,3. Ook de zelf ontwikkelde content management systemen doen het met 6,5 iets beter dan gemiddeld.
 
De cijfers staan in het ICT-Jaarboek, een referentie op het vlak van zakelijk IT, inzake marktaandelen, prioriteiten en de situatie bij Belgische organisaties. U kan het ICT-Jaarboek hier bestellen.
 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business