Nieuws

Intel verhoogt zijn doorverwijsbonus voor meer diversiteit op de werkvloer

Diversiteit op de werkvloer, het blijft een aanhoudend probleem binnen technische bedrijven. Intel geeft daarom geld aan werknemers die vrouwen, minderheden en veteranen doorverwijzen.

 
Dat technologiebedrijven wel erg veel last hebben met het verkrijgen van enige diversiteit op de werkvloer, wordt nog eens onderstreept doordat Intel zijn doorverwijsbonus verdubbelt. Het bedrijf biedt namelijk niet minder dan 4.000 dollar aan aan werknemers die vrouwen, minderheden en veteranen doorverwijzen die uiteindelijk ook worden aangenomen.
 
Het bedrijf aanziet deze bonus als een manier om de kans op meer vrouwen en minderheden te krijgen binnen een werkvloer voornamelijk bevolkt door witte mannen. “Intel is geëngageerd om de diversiteit van ons personeelsbestand te verbeteren,” vertelt een woordvoerster van Intel. “We bieden momenteel een extra aansporing aan voor onze werknemers om op deze manier diverse getalenteerde kandidaten aan te trekken. Momenteel is dit één van de vele programma’s die we uitrollen om getalenteerde vrouwen en minderheden aan te trekken naar Intel.”
 
Het verkrijgen van diversiteit is voor Intel en andere technologische bedrijven een heuse uitdaging. In 2014 bestond het personeelsbestand van 54.000 werknemers voor drie vierde uit mannen. Slechts 8 procent van alle werknemers was Latino en 3,5 procent van de werknemers bestond uit Afro-Amerikanen. Vandaar dat Intel in januari liet weten 300 miljoen dollar te investeren in de strijd voor een grotere diversiteit binnen zijn personeelsbestand.
 

bonusbusinessdiversiteitintelminderhedenvrouwen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals