Nieuws

Intel investeert in Segway en andere Chinese bedrijven

Intel investeert maar liefst 67 miljoen dollar in acht Chinese start-ups, waaronder Ninebot, de nieuwe eigenaar van Segway.

 
Intel trekt de buidel open. Het deed dat enkele weken geleden al met een investering van 60 miljoen dollar in de Chinese dronefabrikant Yuneec, en doet dat nu opnieuw met acht andere Chinese start-ups. Het bedrijf doet dat uiteraard niet in het wilde weg, maar koos ondernemingen uit die aanleunen bij de activiteiten van Intel.
 
Zo is 99cloud een OpenStack-gebaseerde-oplossingenbedrijf, is Bluebank een bedrijf dat zowel hard- als software maakt voor tablets, smartphones en computers van andere bedrijven, richt Hampoo zich op het ontwikkelen van slimme toestellen en is Ninebot de recentste eigenaar van voertuigbouwer Segway.
 
Daarnaast gaan de investeringen naar Nuovo Film dat zich richt op zilvernanowirefilmtechnologie die bijvoorbeeld force touch mogelijk maakt, PraFly dat zich specialiseert in robotica, AWcloud dat zich net als 99cloud richt op cloudoplossingen, en Telink dat chips produceert voor toestellen die worden aangesloten op het internet of things.
 
Met de nieuwste investeringsronde brengt Intel zijn totale bedrag aan investeringen in 140 Chinese start-ups op ruim twee miljard dollar. Daar moet wel de kanttekening bij gemaakt worden dat Intel vorig jaar in één klap één miljard investeerde in chipmaker Beijing UniSpreadtrum.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business