Nieuws

5 interessante Office 2016-weetjes

Microsoft Office 2016 werd vorige maand officieel gelanceerd. Hier zijn enkele tips om optimaal gebruik te maken van de nieuwe productiviteitssuite.

 

Co-creatie

Co-creatie is één van de belangrijkste nieuwe functies binnen Office 2016. Met behulp van de feature kunnen gebruikers gelijktijdig aan een document werken dat is opgeslagen in SharePoint of OneDrive. Momenteel is deze functie echter beperkt tot de desktopversie van Word, al heeft Microsoft wel beloofd de feature ook naar zijn andere applicaties uit te rollen.
 

Zoekfunctie

Met de komst van een nieuwe versie van Office, kwamen telkens ook een hele hoop nieuwe functies. Hierdoor is het vaak moeilijk een bepaalde feature, waarvan u weet dat deze bestaat, terug te vinden. Om dit probleem op te lossen heeft Microsoft een handige zoekfunctie geïntroduceerd. Hiermee kan u zoeken naar een bepaalde feature zonder door alle menu’s te hoeven gaan.
 

Nieuwe applicaties

Office 2016 komt ook met enkele nieuwe applicaties waar u van kan genieten. Sway is een dergelijke nieuwe app, die een combinatie van PowerPoint, Word en OneNote is. Met behulp van de app kan u interactieve multimediapresentaties creëren die gedeeld kunnen worden over het internet of gepresenteerd via een projector of computer. Ook Delve is een nieuwe app die zich in Office 2016 bevindt. Delve helpt gebruikers belangrijke documenten die met hen gedeeld zijn terug te vinden en haalt belangrijke bestanden naar boven wanneer u deze nodig hebt.
 

Optionele Office 365

Het is mogelijk Office 2016 als een standalone pakket aan te schaffen. Dit is een goede oplossing voor bedrijven en mensen die geen maandelijks abonnement willen nemen. Indien u echter geen probleem hebt met een abonnement, kan Office 365 ook veel bieden. Op deze manier krijgt u namelijk alle nieuwe functies en applicaties die in het stappenplan van Microsoft staan. Delve organizational analytics is hier een mooi voorbeeld van. Met deze service kunnen bedrijfsgebruikers nagaan hoe goed ze presteren in vergelijking met hun collega’s. De functie maakt echter gebruik van enkele features uit Office 365 en zal dan ook niet werken wanneer u deze niet hebt.
 

Wachttijd

Net als bij Windows 10 zal Microsoft Office 2016 geleidelijk aan uitrollen. Bedrijfsgebruikers van Office 365 zullen daarom Office voor Windows standaard pas begin volgend jaar krijgen. Indien u niet kan wachten de nieuwe productiviteitssuite onder handen te nemen, kan u echter vragen om bij het First Release plan te worden opgenomen. Uiteraard kan u ook gewoon de standaloneversie van Office 2016 aanschaffen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business