Nieuws

Oracle-school moet voor meer diversiteit zorgen

Net als veel technische bedrijven heeft Oracle het moeilijk om een divers personeelsbestand te verkrijgen. Met een school op zijn campus hoopt het bedrijf dit probleem van de baan te helpen.

 
Het verkrijgen van diversiteit bij wetenschaps- en technologiejobs vergt een inspanning en investering van de huidige leiders in de branche. Hierbij is het belangrijk dat er met name op jonge medewerkers wordt gemikt en Oracle denkt de oplossing hiervoor gevonden te hebben door het openen van een middelbare school op zijn campus.
 
De school zal worden gehuisvest op de campus van Oracle in Redwood City. Het gebouw zal groot genoeg zijn om plaats te bieden aan 550 studenten en 30 medewerkers en zal in de lente van 2017 worden geopend. Ook medewerkers van Oracle zullen helpen om de school een succes te maken. Zij zullen namelijk specifieke lessen aanbieden tussen verschillende semesters.
 

Opleidingstrajecten

De meeste opleidingstrajecten in de school zullen zijn opgebouwd uit wetenschap, technologie, engineering, kunst en wiskunde. Studenten krijgen ook de mogelijkheid om tijd te investeren in specifieke technologieën, zoals bijvoorbeeld de Raspberry Pi.
 
Verder wil Oracle ook één richting oprichten waar enkel en alleen meisjes voor mogen inschrijven. Hiermee wil het bedrijf meisjes met interesse in kunst overhalen om ook een technologiejob te overwegen. De richting zal namelijk bestaan uit het ontwerpen en het ontwikkelen van wearables en biedt dus een mooie samenvloeiing tussen twee verschillende werelden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business