Nieuws

Bent u voorbereid op de nakende Oracle-deadline?

Op 1 december zal Oracle stoppen met het verkopen van SE- en SE1-licenties. Klanten van deze producten zullen hierdoor hun database niet langer kunnen schalen.

 
Voor veel bedrijven waren de Database Standard Edition (SE)- en Database Standard Edition 1 (SE1)-licenties een goede oplossing. De licenties kostten namelijk stukken minder dan de Enterprise Edition van Oracle, maar boden nog altijd voldoende mogelijkheden voor veel organisaties. Volgende maand haalt de databasegigant zijn budgetproducten echter uit de rekken en dit zal te voelen zijn bij eenieder die gebruik maakt van een Oracle-database.
 
Wie nog SE- of SE1-licenties heeft na de deadline op 1 december zal niet langer extra licenties kunnen aanschaffen. Hierdoor wordt het onmogelijk om uw database verder te schalen en het is daarom belangrijk nu al een beslissing te nemen. Koopt u deze maand nog enkele licenties bij of maakt u de stap naar een ander type licentie? Beide opties hebben hun voor- en nadelen, maar de tijd om een beslissing te maken slinkt met de minuut.
 

Upgraden

Allereerst kan u gratis upgraden naar SE2-licenties. Dit product kent echter meer beperkingen, waardoor u minder waar voor uw geld zal krijgen. Ook is de kans groot dat de stap naar SE2 gepaard zal moeten gaan met het veranderen van hardware, waarvan de kosten sterk kunnen oplopen.
 
De upgrade kan er ook voor zorgen dat u niet langer compatibel bent met andere producten, waardoor het aanschaffen van nieuwe software onvermijdelijk wordt. Hierdoor zullen veel bedrijven zich genoodzaakt voelen de uitgebreide Enterprise Edition-licentie aan te schaffen, welke een pak duurder is dan de Standard Edition-producten.
 

Hamsteren

Momenteel kan u echter nog snel SE- of SE1-licenties aanschaffen. Hierdoor kan uw bedrijf zich voorbereiden op nakende uitbreidingen zonder te moeten upgraden. Om deze strategie aan te nemen, dient u wel in het bezit te zijn van versie 12.1.0.1 of vroeger. Oracle zal SE namelijk slechts tot en met deze versie ondersteunen.
 
Ook de ondersteuning van de oudere versies zal echter niet eindeloos blijven doorgaan. Indien u versie 11.2 gebruikt, maakt u momenteel al gebruik van verlengde ondersteuning en zal uw product geen support meer hebben vanaf januari 2016. Voor latere versies beëindigd Oracle de ondersteuning in september 2016, al zal u in de tussentijd geen patches meer kunnen ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business