Nieuws

Citrix gaat 1.000 banen schrappen

Na een maand op herstructureringsplannen te hebben gebroed, maakt softwarebedrijf Citrix de resultaten bekend. 1.000 banen gaan verloren en een deel van het bedrijf wordt afgestoten.

 
Als onderdeel van zijn herstructureringsplan zal Citrix 1.000 banen opdoeken. Verder zullen zijn GoTo producten in een apart bedrijf worden ondergebracht.
 
Nadat Robert Calderoni een maand geleden als interim CEO werd aangesteld, liet het bedrijf weten dat het zijn opties afwoog. Calderoni laat in een conference call met aandeelhouders weten dat “onze lakmoesproef eenvoudig was. Als een investering of functie met onze strategie verbonden was, dan behielden we het of investeerden we verder. Als het niet verbonden was met onze strategie, dan zochten we naar een manier om ons terug te trekken of het af te sluiten.”
 
In de praktijk betekent dat dat GoTo een zelfstandig bedrijf zal worden onder leiding van Chris Hylen, de huidige manager van mobility apps bij Citrix. De spin off zal realiteit worden in de tweede helft van 2016. Aandeelhouders krijgen aandelen van beide bedrijven.
 
Citrix zelf zal zich focussen op zijn zakelijke oplossingen, waaronder software als Xenapp, XenMobile, XenDesktop, ShareFile en NetScaler valt. Andere producten zullen getermineerd worden en de technologie geabsorbeerd in de overblijvende services. Tot slot zullen 1.000 voltijdse en contractuele functies verdwijnen bij het bedrijf. Dat alles moet leiden tot een besparing van 200 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business