Nieuws

Microsoft verkort ondersteuning Windows 7 en 8.1 voor nieuwste pc's

Microsoft voert een ingrijpend aanpassing door van zijn ondersteuningsbeleid. Computers met processors van de zesde generatie zullen vlugger naar Windows 10 moeten overschakelen.

 
Microsoft voert een aanpassing door van zijn ondersteuningstermen, waardoor bedrijven die hun hardware willen vernieuwen daar twee keer over zullen moeten nadenken. De softwaregigant limiteert de ondersteuningsperiode van Windows 7 en Windows 8.1 voor computers met nieuwe Skylakeprocessors.
 
In het algemeen zullen Skylakecomputers standaard enkel met Windows 10 werken, maar voor sommige toestellen maakt Microsoft een uitzondering. Gebruikers van die pcs krijgen tot 17 juli 2017 de tijd om van Windows 7 of 8.1 over te schakelen naar Windows 10. Bij bedrijven wiens voorschriften, updatecyclus, legacy software of wegens andere redenen een oudere Windowsversie vereisen, kan dat voor problemen zorgen. Microsoft zal een lijst bekendmaken van computers met Skylakechips die nog van die ondersteuning tot 2017 kunnen genieten.
 
Microsofts officiële verklaring voor de verandering is dat het gebruikers een optimale computerervaring wil geven. Het bedrijf stelt dat Windows 7 niet gebouwd was om zijn voordeel te halen uit de nieuwe mogelijkheden die Skylakecomputers bieden.
 
Er is een initiële lijst met pc’s die de verkorte ondersteuning krijgen. Hier zullen later nog meer toestellen aan toegevoegd worden:
 
-Dell Latitude 12
-Dell Latitude 13 7000 Ultrabook
-Dell XPS 13
-HP Elitebook Folio
-HP Elitebook 1040 G3
-Lenovo ThinkPad T460s
-Lenovo ThinkPad X1 Carbon
-Lenovo ThinkPad P70
 
Voor bedrijven die gebruik maken van computers met oudere chips verandert er niets. Zij kunnen voor Windows 7 en Windows 8.1 nog respectievelijk tot 2020 en 2023 genieten van regelmatige updates van het besturingssysteem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business