Nieuws

Betaalmethode Android Pay eindelijk in Europa

Android Pay is binnenkort voor de eerste keer beschikbaar in Europa. De mobiele betalingsmethode werd tot nu toe enkel in de VS gebruikt, maar zal in de komende maanden uitrollen in het Verenigd Koninkrijk.

 
Met Android Pay kunnen gebruikers in fysieke winkels betalen via hun smartphone. Het toestel moet dan wel beschikken over en een NFC-chip en een recente versie van Android. Het proces is simpel. Na registratie van een bankkaart of kredietkaart op het toestel, kan de gebruiker meteen betalen door de app te openen en de achterkant van de smartphone voor een compatibele betaalterminal te houden. Mogelijk kan dan een bevestiging of een pincode gevraagd worden. Behalve in fysieke winkels, kan je bovendien met Android Pay ook in-app aankopen doen.
 
In het VK hebben ketens zoals Aldi, KFC, Zara en Starbucks bevestigd dat ze de app over enkele maanden zullen ondersteunen. Daarnaast heeft ook Transport for London, de Londense transportmaatschappij, toegezegd. Een significante speler, aangezien gebruikers zo ook metro, bus en trein met Android Pay kunnen betalen.
[related_article id=”165657″] Dit betekent dat Apple Pay, de betalingsmethode voor iOS die al sinds 2015 in het VK wordt ondersteund, de markt voortaan zal moeten delen en dat zal er in 2016 niet beter op worden: dit jaar plant ook concurrent Samsung Pay de grote oversteek. Wanneer de diensten in België zullen verschijnen is niet duidelijk, hoewel Android Pay al heeft laten weten dat meer landen binnenkort zullen volgen.

Androidandroid paybetalingsmethodebusinessnfcuk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen