Nieuws

Twee derde van softwarebedrijven draagt bij aan open source

De resultaten van een enquête maken duidelijk dat het concept van ‘open source’ hoge toppen scheert. Twee derden van de bevraagde bedrijven dragen bij aan een of meerdere open source-projecten.

 
Jaarlijks organiseren software-provider Black Duck en incubator North Bridge een bevraging over de toekomst van open source. Uit deze tiende editie blijkt dat het concept populairder dan ooit is.
 
De resultaten zijn gebaseerd op de reacties van 1.300 bedrijven. Twee derde daarvan zei op dat moment al bij te dragen aan een open source-project, en ongeveer dezelfde hoeveelheid zei ontwikkelaars daarin te stimuleren. Dat komt neer op een stijging van 5 procent tegenover vorig jaar.
 
Bijna 60 procent van de bedrijven deed dat naar eigen zeggen om een “competitief voordeel” te genieten. Open source is namelijk goedkoper en maakt het onmogelijk om exclusief afhankelijk te worden van een bepaalde vendor. Het vertrouwen in open source-code blijkt zo groot dat een op drie bedrijven zegt full-time middelen te wijten aan open source-projecten.
 
“Open source is de motor van innovatie,” laat North Bridge-partner Paul Santinelli weten. “Of het nu gaat om het mogelijk maken van technologie zoals besturingssystemen, cloud, big data of IoT, of het ondersteunen van een nieuwe generatie van open source-bedrijven die gewilde oplossingen op de markt brengen.”
 
Het heersende, positieve beeld van open source verklaart misschien waarom bedrijven nauwelijks de nodige veiligheidsmaatregelen treffen. De helft van de ondervraagden geeft toe geen formeel beleid te hebben voor het selecteren en goedkeuren van open source-code. Meer dan een derde heeft geen manier om open source-zwakheden op te sporen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business