Alibaba opent Belgische ‘ambassade’ dit jaar

Er komt een fysiek contactpunt in Brussel voor de Chinese e-commercegigant Alibaba, dat later dit jaar officieel zijn deuren zal openen.

 

Alibaba zal later dit jaar een permanent contactpunt in Brussel inhuldigen. Dat nieuws kondigde Alibaba-CEO Jack Ma aan tijdens een ontmoeting met Belgische bedrijfleiders gisteren in de hoofdstad, waarbij ook Koning Filip aanwezig was. De plannen liggen al een paar maanden op tafel en krijgen nu een concrete invulling.

Bier- en wijnfestival

Het contactpunt zou aanvankelijk deze maand worden geopend, maar dat is dus verschoven, zo laat het Chinese bedrijf weten. De ambassade moet niet alleen communicatie bevorderen: een klein team zal zich vanuit het kantoor ook concentreren op de Europese regelgeving.

 

Een van de evenementen die Alibaba’s nieuwe Belgische ambassade zal organiseren, ligt al vast: een bier- en wijnfestival dat op 9 september zal plaatsvinden. Chocolade en bier werden als belangrijke exportcategorieën gedefinieerd door de e-commercewebsite.

 

Roland Palmer
De Belgische zakelijke markt zal worden bewerkt vanuit de nieuwe vestiging in Amsterdam, dat geleid wordt door Roland Palmer. Om te laten zien dat het bedrijf de Belgen serieus neemt, sprak Ma in Brussel met de koning, de premier, lokale politici en topmensen van Belgische bedrijven. “Tijdens deze sessies is besproken hoe Alibaba de “gateway to China” zal worden voor Belgische merken en retailers die toegang willen krijgen tot de groeiende Chinese middenklasse”, aldus Alibaba.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business