Citrix en Microsoft versterken alliantie in de cloud

Een aankondiging op de conferentie Citrix Synergy scheen licht op een versterkte alliantie tussen Citrix en Microsoft. Citrix geeft Microsoft Azure een centrale plaats in hun toekomstplannen.

 
Met de mededeling duidt Citrix Microsoft Azure aan als geprefereerde clouddienst en deelt mee dat er gewerkt aan meer integraties tussen de toepassingen van beide bedrijven. De vernieuwingen zijn gericht op het “versnellen van de digitale transformatie”, volgens Citrix en Microsoft. “Onze klanten vroegen Citrix en Microsoft om samen te werken met betrekking tot innovaties zoals Windows 10, Office 365 en Azure,“ zei de CEO van Citrix Kirill Tatarinov.
 
Zo zou de overschakeling naar Windows 10 Enterprise makkelijker worden met XenDesktop; Citrix’ virtuele werkplek. Via die omgeving hebben gebruikers toegang tot Windows 10 zonder deze op hun toestel te installeren. Bovendien worden Office 365-applicaties, zoals Skype for Business mogelijk binnen Citrix’ XenApp. Om data te beschermen in cloud- en onpremise-applicaties te beschermen wordt ten slotte ook Microsofts Enterprise Mobility Suite ondersteund door Citrix XenMobile en NetScaler, waarmee applicaties op mobiele toestellen centraal beheerd kunnen worden.
 
“Bedrijven wereldwijd hebben de kans om digitale transformatie aan te grijpen en hun medewerkers de mogelijkheid te geven om van eender welke plaats, op eender welk tijdstip te werken,” liet Tatarinov nog weten. “Deze uitbreiding van ons partnership zorgt ervoor dat we meer agile kunnen zijn naar de noden van onze klanten toe en hen kunnen helpen om de beweging naar de digitale business te versnellen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business